Zijn geurkaarsen met etherische oliën schadelijk voor mijn huisdier?

Gepubliceerd op 19 september 2023 om 22:57

Je merkt het.. de avonden worden steeds langer, even wennen maar toch ook wel weer gezellig dat het steeds vroeger donker is. Dat betekent dus dat de tijd van kaarsen branden ook weer aanbreekt bij de meeste mensen 🕯

 

De geurkaarsen van Jewelqueen zijn allemaal gemaakt van natuurlijke koolzaad was en etherische oliën en over die laatste krijg ik af en toe vragen. Af en toe kom je berichten tegen op social media over het gebruik van etherische oliën bij huisdieren🐶 en dat dit schadelijk zou kunnen zijn. Tijd om hier dus wat dieper op in te gaan!

 

 

 

Wat zijn etherische oliën?

 

Voor degene  die niet precies weten wat etherische oliën zijn, via de link hiernaast kun je uitgebreid even nalezen wat zij precies zijn >> Wat zijn etherische oliën?

 

 

 

Geurkaarsen met etherische oliën en huisdieren 🐈

 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Geurkaarsen met etherische oliën zijn niet perse slecht voor onze huisdieren om in te ademen, maar net als sommige mensen zijn er bepaalde dieren die wat gevoeliger kunnen zijn voor bepaalde geuren. Het gebruik van pure etherische olie is uiteraard weer anders als het gebruik van een geurkaars met etherische oliën.

 

Alle Jewelqueen geurkaarsen, waxmelts en geurstokjes hebben een goede verhouding tussen was en olie waardoor het ook voor onze harige vrienden een fijne geur is waar ze geen last van zullen hebben. Ze zouden er zelfs baat bij kunnen hebben, zo zal bijvoorbeeld de geurkaars Me-time zorgen dat niet alleen jij heerlijk ontspant, maar ook je harige huisgenoot.

 

 

Toch zijn er wel een paar dingen om rekening mee te houden als jij je geurkaars brand:

 

- Zorg ten alle tijden voor goede ventilatie in huis tijdens het branden van jouw geurkaars. Laat een deur altijd open staan zodat je huisdier altijd kan kiezen om de ruimte te verlaten indien ze de geur te indringend vinden.

 

- Heeft jouw huisdier last van ademhalings problemen zoals astma dan kun je misschien beter geen geurkaarsen branden zeker niet in een kleine ruimte.

 

- Het lijkt een open deur maar ik gooi hem er toch in, zorg dat jouw huisdier niet de kans krijgt om de geurkaars op te eten. Het mag duidelijk zijn dat dit voor problemen kan zorgen.

 

- Met name katten en kleine huisdieren🦜 kunnen sneller last hebben van bijvoorbeeld geuren als kaneel en pepermunt wat in de geurkaars Lovely mint zit, maar mijn kat heeft hier dus weer totaal geen last van, dus ook hiervoor geldt net als bij mensen, we zijn allemaal anders.

 

 

 

 

Tot slot

De etherische olie die gebruikt wordt bij Jewelqueen is 100% biologisch en natuurlijk,er wordt niets aan toegevoegd.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke koolzaadwas en een ongebleekte katoenen lont waardoor de stoffen die vrijkomen niet giftig zijn voor zowel mens als dier. Je kunt dus met een gerust hart deze herfst en winter genieten van jouw heerlijke geurkaars, samen met jouw huisdier!

 

📌 Ik ga hier in op de etherische olie in de geurkaarsen, waxmelts en geurstokjes van Jewelqueen en niet van andere merken. Deze zullen namelijk anders zijn van samenstelling en in combinatie met andere stoffen en ingrediënten. Wil je pure etherische olie voor je huisdier gebruiken voor bijvoorbeeld stress vermindering of vlooien bestrijding dan raad ik je wel aan om dit in overleg met jouw dierenarts te doen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.